انجمن زعفران ایران

مجموعه تلگرامی بیش از 30هزارکشاورز زعفران کار کشور با فعالیت کسبه و تجار معتبر

ایدی گروه: @elina314

ورود به گروه

آموزش کشاورزی

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

الیو

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

چرا مزرعه گل کم داد؟؟؟

نحوه بررسی دلیل کاهش عملکرد در مزارع زعفران
💥در باره دلایل کاهش گلدهی مطلب کاملتر در اینجا بیان شده
اما مجدد راهکارهایی جهت تشخیص دلیل اصلی کاهش عملکرد را بررسی میکنیم
بطور کلی عملکرد مزارع زعفران
به چند آیتم مهم وابسته است
که مهمترین آنها شامل موارد ذیل است
۱پیاز ها توانایی تشکیل ترکیبات اولیه جهت تولید کلاله را داشته باشند 👌بطور کلی پیازهایی که درشت هستند ( دارای وزن ۶الی۹ گرم و بالاتر،بسته به ژنتیک پیاز) توان تولید ترکیبات لازم کلاله را دارند(حداقل ۱ و حداکثر ۶ کلاله که بستگی به پتانسیل پیاز دارد) 💥به زبان ساده اگر متوسط وزنی پیازهای مزرعه بالای ۸گرم است،یعنی مزرعه توان تولید مواد خام تشکیل کلاله در حجم قابل قبول را دارد در این صورت مشکل از تغذیه و مدیریت داشت(آبیاری و تغذیه و وجین علف هرز….)در سال قبل نبوده است ۲پیاز توان تولید ترکیبات اولیه کلاله را دارد ولی برای اینکه این ترکیبات به اسکلت کلاله تبدیل شوند نیاز به دارا بودن شرایطی از جمله وارد شدن شوک سرمایی کافی میباشد….
به زبان ساده و جهت درک بهتر
فرض کنید برای طبخ نوعی غذا نیاز به ۵نوع ماده متفاوت است
که این مواد بدون حرارت کافی و زمان کافی به غذای مدنظر تبدیل نمیشوند…
✅برای اینکه پیاز اسکلت کلاله را تشکیل دهد باید شوک سرمایی لازم در بازه زمانی مورد نیاز اعمال گردد…،)
۳_پیازها ترکیبات اولیه را دارند و اسکلت کلاله هم تولید شده
ولی گل به سطح خاک نمیرسد
👌در این حالت معمولا گلها در داخل تیج گیر افتاده اند و بنا به دلایلی مانند تشنگی،تنش دمایی،استهلاک زیاد انرژی بدلیل سله یا سنگینی و….خاک…. گل به اصطلاح گلوبند شده و بسطح خاک نمیرسد….
❌متاسفانه امسال(سال ۹۹)
به دلایل بند ۲ و ۳
عملکرد مزارع بشدت کاهش داشته است…

✍کشاورز علی صومعه

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!