انجمن زعفران ایران

مجموعه تلگرامی بیش از 30هزارکشاورز زعفران کار کشور با فعالیت کسبه و تجار معتبر

ایدی گروه: @elina314

ورود به گروه

آموزش کشاورزی

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

الیو

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

هویچی یا دوکی شدن پیاز

دوکی شدن یا هویچی شدن پیاز
💥پدیده هویچی شدن یا دوکی شدن پیاز به کرات در مناطق مختلف گزارش شده و متاسفانه به کرات هم دیده شده برخی از عزیزان کارشناس توصیه های نادرستی هم داشته اند…
برخی سرما و برخی گرما و برخی تشنگی و برخی مصرف کود و سموم….و حتی اخیرا هم دیده شده بزرگواری با قاطعیت فرمودند که فقر مواد آلی تنها دلیل این اتفاق است…..
اما در واقع دلیل اصلی این اتفاق
وارد آمدن تنش به بنه(پیاز )است
که بیشتر به واسطه تنش تشنگی و سرما و در موارد نادری هم ممکن است فقر بستر باعث بروز این اتفاق گردد…
در نتیجه موثر ترین دلیل آن مربوط به عمق کم کاشت میباشد
و تنها راه درمان آن اگر عمق خیلی کم باشد افزودن خاک مناسب و غنی به سطح خاک جهت افزایش عمق خواهد بود
اگر اختلاف عمق کاشته شده با عمق مناسب و قابل قبول کم باشد میتوان با افزودن مواد آلی خاک
این مشکل را رفع نمود
چون مواد آلی خود باعث کاهش تنش ها میشوند
💥متاسفانه دیده شده برخی عزیزان که تجربه اجرایی آنها از نصف
یک دوره کامل عمر مزرعه کمتر است،به روشهای گلخانه ای استناد کرده و دلیل این اتفاق را فقط مواد آلی و فقر بستر میدانند
ظاهرا این عزیزان فراموش کرده اند شرایط پرورش پیاز در گلخانه که دما و رطوبت و….شرایط مختلف تحت کنترل است با محیط
مزرعه که هر دقیقه ممکن است شرایط متفاوت داشته باشد تفاوت بسیار است…

✍کشاورز علی صومعه
شرکت مهام پویای فیروزه

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!