انجمن زعفران ایران

مجموعه تلگرامی بیش از 30هزارکشاورز زعفران کار کشور با فعالیت کسبه و تجار معتبر

ایدی گروه: @elina314

ورود به گروه

آموزش کشاورزی

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

الیو

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

نگهداری و انبار کردن پیاز زعفران

یکی از مشکلات کشاورزان زعفران کار فاصله زمانی بین خرید و تهیه پیاز مطلوب تا کاشت است….

متاسفانه بسیاری از کشاورزان بدلیل عدم شناخت و آگاهی کافی از شرایط انبار کردن پیاز زعفران،خسارت های زیادی

متحمل شده اند….قابلیت انبارداری پیاز به شرایط متعددی بستگی دارد مانند

۱_رطوبت اولیه پیاز

۲_میزان ناخالصی

۳_فضای نگهدادی

۴_نوع بسته بندی

۵_سلامت و بنیه پیاز و….

با وجود اینکه فاصله زمانی برداشت تا کاشت مجدد پیاز زعفران بیش از ۲هفته توصیه نمیشود ولی گاهی کشاورز ناچار است مدت زمان بیشتری پیاز را نگهداری کند

برای نگهداری پیاز در انبار رعایت چند نکته قابل توجه است…

نخست اینکه پیازها خشک کن و فاقد رطوبت اضافه باشند

همچنین پیازها را روی بستر تمیز به ارتفاع ۱۰الی۳۰ سانتی متر پهن کرده و روزانه چند نوبت با ۴شاخ هوادهی کنید…تا رطوبت حاصل از تعرق خارج و خاک مازاد گرفته شود….

مکان نگهداری باید سایه و خنک باشد

پس از اینکه خاک و رطوبت مازاد پیاز گرفته شد

که معمولا ۳الی۱۰ روز طول میکشد،پیازهارا به انبار سرد و خشک و تاریک منتقل کرده و به ارتفاع ۳۰الی۴۰ سانتی متر روی هم بریزید

دمای محیط نباید از ۲۵درجه بیشتر و از ۱۵درجه کمتر باشد

همچنین هر ۴۸ ساعت ۱ مرحله پیازها با چهارشاخ هوادهی شوند….

البته در سالهای دور(حدود ۳۰سال قبل که بخاطر دارم) گاها پیازهارا پس از گرفتن خاک و رطوبت مازاد داخل سبدهای حصیری

ریخته و از سقف انبارهای تاریک و خنک آویزان میکردند…

البته روشهای دیگری هم هست که در فرصت مناسب اشاره خواهیم داشت

📑مهندس علی صومعه

5 دیدگاه

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!