انجمن زعفران ایران

مجموعه تلگرامی بیش از 30هزارکشاورز زعفران کار کشور با فعالیت کسبه و تجار معتبر
ورود به گروه

آموزش کشاورزی

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

الیو

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

نکاتی درباره جمع آوری پیاز از مزارع کاشته شده

جمع آوری پیازهای زعفران…
💥پیازهای زعفران از مزارع سنتی به روشهای مختلفی جمع آوری میشوند…
که در حالت کلی ۳ روش مورد استفاده هست….
۱_روش خشک کن…
در این روش نه تنها آبیاری انجام نمیگیرد
بلکه خاک هم کاملا خشک است و اثری از رطوبت بارشهای بهاره و….نیست…
در این روش بدلیل خشکی و سفتی خاک
استهلاک و انرژی بیشتری صرف جمع آوری پیاز شده و احتمال خراشیدگی سطحی پیازها بیشتر است ….
ولی از روشهای دیگر قابل قبول تر میباشد…
۲_روش نم کن
درین روش پیاز را بعد از خواب کامل جمع آوری کرده و هنوز مقداری رطوبت حاصل از بارشهای بهاره و زردآب در عمق خاک وجود دارد…
این روش تنها اشکالی دارد این است که فقط در بازه زمانی خاص باید انجام گردد
۳_روش تر کن
متاسفانه به کرات دیده شده جهت کاهش استهلاک و صرف انرژی کمتر
قبل از جمع آوری پیازها،مزرعه را آبیاری کرده تا خاک کمی ملایم گردد
این کار بهیچ عنوان مورد تایید نمیباشد
در ذیل به اشکالات این کار اشاره میکنیم
۱_باعث تشدید کنه و قارچ میگردد
۲_باعث وارد شدن تنش به پیاز میگردد
۳_در زمان خواب مجازی باعث تحریک پیاز و ریشه زنی زودتر از موعد و تشدید تنش ها خواهد شد
۴_باعث کاهش قابلیت انبارداری میگردد
۵_باعث افزایش موقت چگالی و سنگینی پیاز میگردد و برای خرید صرفه اقتصادی ندارد…
۶_باعث اتلاف آب که سرمایه ملی هست میشود….

2 دیدگاه

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!