انجمن زعفران ایران

مجموعه تلگرامی بیش از 30هزارکشاورز زعفران کار کشور با فعالیت کسبه و تجار معتبر
ورود به گروه

آموزش کشاورزی

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

الیو

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

معرفی کودی که در گلاب استفاده میشود و محصول را بشدت افزایش میده ☄کود معجزه گر فلان که گلدهی را چند برابر میکند

💥معرفی کودی که در گلاب استفاده میشود و محصول را بشدت افزایش میده
☄کود معجزه گر فلان که گلدهی را چند برابر میکند
متاسفانه این عبارات و عبارات مشابه
امروزه به گوش اکثر کشاورزان زعفران کار آشنا هست…
مافیا و افراد سودجو و متقلب سالهاست با استفاده از تبلیغات فریبنده و سو استفاده از عدم آگاهی کشاورزان محصولات مختلفشان را بفروش میرسانند…
اما واقعیت چیست؟
اگر فیزیولوژی گیاه زعفران را بدقت بررسی کنیم متوجه میشویم فرایند گلسازی در تابستان به اتمام رسیده و در واقع در اول فصل با تحریک مناسب دمایی گلدهی اغاز میشود…
حتی اگر پیاز زعفران(درشت و بنیه دار) در خارج خاک باشد…
بدون ابیاری هم گل خواهد داد…
پس نتیجه میگیریم هیج کودی وجود ندارد که تعداد گل را در همان سال افزایش دهد…
💥اکنون شرایط را با دقت بیشتری بررسی میکنیم…
برای گلدهی باید پیازها سالم درشت و بنیه دار باشند …. در منابع متعدد ذکر شده پیازهایی با وزن ۸گرم به بالاتر قابلیت گلدهی را دارا میباشند…
(که البته الزاما چنین نیست.. ولی مبنا را بر صحت کامل این مطلب قرار میدهیم)
یعنی پیازهایی که وزن ۸گرم و بالاتر را دارند فرایند گلدهی کامل شده و اگر شرایط مناسب باشد گل خواهند داد…
برای گلدهی باید تحریک دمایی مناسب و همچنین پیاز انرژی کافی را دارا باشد تا بتواند گل را به سطح خاک برساند…
به زبان ساده پیازهایی که وزنی در محدوده ۸گرم دارند ممکن است انرژی و توانایی کافی برای رساندن گل به سطح خاک را نداشته باشند…(حتی با فرض تحریک دمایی مناسب)
اینجاست که اهمیت بنیه دار بودن و تغذیه اصولی نمایان تر میگردد…
منظور از پیاز بنیه دار چیست؟
پیازی که در سال قبل تغذیه مناسبی داشته و سالم است و تنش خاصی بهش وارد نشده به اصطلاح پیاز بنیه دار مینامیم…
اما تکلیف پیازهایی که بنیه ضعیف تری دارند و فرایند گلسازی هم انجام داده اند ولی انرژی کافی جهت بالا آوردن گل را ندارند چیست؟
☄این پیازها در اکثر موارد نمیتوانند گلدهی را کامل کنند…
اما راهکار چیست…
۱_ایجاد بستر مناسب جهت کاهش تنش ها
۲_اصلاح خاک بگونه ای که پیاز بتواند براحتی از لایه های خاک گل را به بالا برساند…(رسیدن تیج به سطح)
۳_کود دهی مناسب
👌کود دهی مناسب در آب اول با وجود اینکه ریشه در ابتدا جذب کمی دارد ولی همان مقدار جذب هم میتواند به بالا آمدن گل کمک کند
۴_سله شکنی و درکل تدابیری که باعث کاهش استهلاک انرژی جهت بالا آمدن گل و تیج گردد

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!