انجمن زعفران ایران

مجموعه تلگرامی بیش از 30هزارکشاورز زعفران کار کشور با فعالیت کسبه و تجار معتبر
ورود به گروه

آموزش کشاورزی

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

الیو

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

دلایل طغیان کنه و قارچ در مزارع زعفران

دلایل طغیان کنه و قارچ در مزارع زعفران…
متاسفانه در سالهای اخیر شاهد الودگی اکثر مزارع زعفران به کنه و قارچ بوده ایم….و هرسال بر شدت آن افزوده شده ..
دوستانی که از سال ۹۵ عضو مجموعه انجمن زعفرانکاران خراسان بوده اند
شاید بخاطر داشته باشند از همان ابتدای فعالیت به کرات خطر طغیان کنه را گوشزد کرده ایم…
اگر نگاه اجمالی به دلایل طغیان کنه داشته باشیم میتوان به موارد ذیل اشاره کرد…
۱_نخست بیاد داشته باشید کنه چندین دهه قبل توسط محموله های میوه که از اروپا وارد ایران میشد،پا به مزارع ایران نهاد …و متاسفانه بصورت فراگیری منتقل شده است….بگونه ای که در اکثر مزارع وجود دارد…پس اگر تاکنون در مزرعه کنه مشاهده نشده دال بر عدم وجودش نیست….
۲_استفاده از کودهای دامی فراوری نشده(قبلا اشاره شده حتی کودهای چندساله ممکن است الودگی داشته باشند)
۳_آلودگی بذر قبل از کاشت
۴_حضور رطوبت در زمانی که محیط گرم است….یعنی آبیاری تابستانه،زرداب بدهنگام… و حتی گرمای اول و اخر فصل
۵_فقر شدید خاک و ضعیف بنیه پیاز
۶_استفاده از کودهای شیمیایی که در طول چند سال باعث ضعف و مسمومیت خاک میشوند
۷_شور و قلیایی بودن آب و خاک
۸_وجود علف هرز
۹_رنده زنی بعد از زرداب…
📚شرکت مهام پویای فیروزه
مهندس علی صومعه

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!