انجمن زعفران ایران

مجموعه تلگرامی بیش از 30هزارکشاورز زعفران کار کشور با فعالیت کسبه و تجار معتبر

ایدی گروه: @elina314

ورود به گروه

آموزش کشاورزی

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

الیو

الیو.... مجموعه ای با کشاورزی پایدار و اصولی

خشک کردن کلاله زعفران

〽️خشک کردن کلاله زعفران
مهمترین مرحله فراوری گل زعفران نحوه خشک کردن آن است….
از آنجا که در بازار ایران فقط به ظاهر کلاله اهمیت داده میشود(البته در خرید از کشاورز) لذا نحوه خشک کردن اصولی بسیار مهم است..
برای این منظور ابتدا کلاله ها را گرده گیری کرده و سپس آنها را بصورت مرتب و منظم روی توری های مناسب ابریشمی
قرار دهید بگونه ای که ارتفاع انباشت روی هم کلاله ها حداکثر ۲٫۵سانتی متر باشد…
سپس آنها را در محیط گرم قرار دهید تا کاملا خشک شود
👌نکات قابل توجه
۱_به هیچ عنوان کلاله ها را روی سطوح فلزی قرار ندهید
۲_بهیچ عنوان از شعله مستقیم جهت خشک کردن کلاله ها استفاده نکنید
۳_اگر بدلیل بارندگی و… گل ها خیس شده اند ابتدا آنها را خشک کرده(در حد طبیعی خودش)سپش فراوری کنید
۴_پیشنهاد میگردد دمای محیط بین ۵۰ الی ۷۰ درجه باشد.توجه داشته باشید دمای بالا و حرارت مستقیم باعث کاهش کیفیت کلاله میشود
۵_استفاده از پنکه و سشوار و . ..
و دمیدن هوای گرم نیز توصیه نمیگردد
۶_از گذشته مرسوم بوده توری های نخی
را روی قابهای مستطیلی چوبی نصب کرده و این قابها دارای پایه هایی است که باعث میشود از سطح زمین فاصله بگیرد و این کار جهت خروج رطوبت از پایین کلاله ها بسیار مفید خواهد بود…
۷_حد مقدور سعی کنید با نصب هواکش های مناسب رطوبت اتاق گرم خانه را خارج کنید

📚ارادتمند شما
مهندس علی صومعه

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!